Ledové království od Disney

27.11.22 (Ne) v 17:30

Sure Entertainment

Společnosti Disney a Sure. Entertainment uvádějí 27. listopadu 2022 ve 13:00 a 17:30 hodin jedinečný Disneyho příběh - Ledové království, film s živým symfonickým orchestrem a sólisty, který se odehrává na jedné nejslavnějších světových scén, ve velkolepém prostředí Smetanovy síně Obecního domu v Praze.

Dobrodružství Anny, Elsy a houževnatého Olafa milují děti po celém světě. Nesmrtelný příběh sesterské lásky dojme i dospělé.

Disneyho Ledové království bude doprovázeno živým vystoupením Pražského symfonického orchestru, jednoho z nejslavnějších českých orchestrů současnosti.

 

Dirigent: Ernst van Tiel

Doba trvání: 120 minut

Přestávka: 30 minut

Připomeňte si oblíbené dobrodružství Elsy, Anny, Olafa a Kristoffa a shlédněte celý film s dialogy na obrovské obrazovce s hudbou v podání živého orchestru!

Ledového království a jeho skvělé hudby včetně hitu „Let It Go“ (Najednou), oceněného cenami Oscar® a Grammy®, není nikdy dost.

Brzy budete mít příležitost si užít zcela nový vzrušující zážitek při sledování celého filmu v českém znění s hudbou hranou živým symfonickým orchestrem.

Živé vystoupení Symfonického Orchestru Českého Rozhlasu přivede k životu oblíbenou hudbu z filmu v historickém prostředí Smetanovy síně 27. listopadu 2022 (v 13:00 a 17:30). Díky skvělé akustice sálu bude hudba hraná hudebníky zcela synchronizovaně s filmem promítaným na obří plátno i jeho dialogy a zvukovými efekty rezonovat Prahou jako nikdy předtím!

Pro ještě větší dojem z představení bude píseň Najednou, která se stala světovým hitem a senzací bezprostředně po jejím uvedení, zpívat muzikálová a operní pěvkyně Michaela Štiková (Gemrotová).

V Ledovém království se nebojácná optimistka Anna vydá na dalekou výpravu, aby společně s drsným horalem Kristoffem a jeho věrným sobem Svenem našla svou sestru Elsu, jejíž ledová moc uvrhla království Arendelle do věčné zimy. Anna s Kristoffem na své cestě čelí nehostinným podmínkám, potkají záhadné trolly či zábavného sněhuláka Olafa a bojují s přírodními živly, aby zachránili království.

 

Ledové království od Disney je skvělou příležitostí ke strávení kouzelného večera s vašimi oblíbenými postavami a k ponoření se s celou rodinou před Vánoci do světa pohádky od Disney.

Koncert je pořádán ve spolupráci s mezinárodní koncertní agenturou Sure. Entertainment.

 

O KONCERTECH DISNEY

Disney Concerts je koncertní produkční a licenční společnost skupiny Disney Music Group, která je hudební divizí The Walt Disney Company. Disney Concerts produkuje koncerty a turné a poskytuje licence k hudbě a vizuálnímu obsahu společnosti Disney symfonickým orchestrům a pořadatelům po celém světě. Koncertní balíčky od Disney Concerts zahrnují různé formáty, jako například živé filmové koncerty s promítáním nebo tematické instrumentální a vokální kompilační koncerty, a představují ucelenou řadu od čistě instrumentálních symfonických představení po multimediální produkce s živými vokalisty a sborem. Mezi v současné době nabízené tituly patří filmová koncertní série Star Wars, Toy Story: Příběh hraček, Aladin, Muppets: Vánoční koleda, Disney Princess - koncert, Coco, Lví král, Vzhůru do oblak a Ukradené Vánoce Tima Burtona.

 

SURE. ENTERTAINMENT

Mezinárodní koncertní společnost Sure. Entertainment sídlící v Jerevanu v Arménii je společností tvořenou mladými a talentovanými nadšenci, kteří se spojili, aby posouvali kulturní život na novou úroveň. Společnost se neustále vyvíjí a usiluje o to, aby znalcům klasické hudby po celém světě přinášela jen to nejlepší.

 

 

SYMFONICKÝ ORCHESTR ČESKÉHO ROZHLASU

Symfonického Orchestru Českého Rozhlasu patří k nejvýznamnějším českým orchestrům současnosti. Od sezony 2022/2023 zastává post šéfdirigenta a uměleckého ředitele český dirigent Petr Popelka. Postu hlavního hostujícího dirigenta se ujal Robert Jindra.

V koncertní sezoně 2022/23 přivítá SOČR mimo jiné vynikající houslisty Franka Petera
Zimmermanna a Patricii Kopatchinskou. Pozvání dále přijali klavíristé Jean-Efflam Bavouzet, Benjamin Grosvenor a Nicolas Hodges, violoncellisté Jean-Guihen Queyras a Daniel Müller-Schott, a dirigenti John Axelrod, Sylvain Cambreling či Jessica Cottis.

 

MICHAELA ŠTIKOVÁ

Michaela Štiková (Gemrotová) získala v roce 2014 hlavní roli Christine Daaé ve světovém muzikálu Fantom opery, který se hrál v pražském divadle GOJA Music Hall. Objevila se také v jedné z hlavních rolí české verze světového muzikálu Ples upírů.

Účinkuje také v muzikálech Tarzan, Angelika, Muž se železnou maskou nebo Casanova (Divadlo Broadway, Divadlo Hybernia).

V roce 2019 byla nominována divadelní cenu Thálie za roli Evity v muzikálu Evita A. L. Webbera. Téhož roku debutovala v Divadle J. K. Tyla v Plzni v hlavní roli světového muzikálu Elisabeth.

Spolupracuje s předními českými orchestry (SOČR, Pardubická filharmonie, Budějovická filharmonie, Filharmonie Hradec Králové ad.). Vytvořila nahrávky pro Český rozhlas, Italy Recording nebo Arts master studio.

Doménou repertoáru Michaely Gemrotové je opera. Diváci ji měli možnost vidět na podiích v mnoha evropských zemích (Německo, Rakousko, Slovensko, Slovinsko, Bulharsko, Francie, Itálie, Anglie nebo Polsko).

DIRIGENT ERNST VAN TIEL

Ernst Van Tiel studoval dirigentství společně s Francem Ferrarou, Garym Bertinim, Jeanem Fournetem a Lucasem Vis. Spolupracoval s mnoha orchestry, jako například Rotterdamskou filharmonií, Londýnským symfonickým orchestrem, Královským filharmonickým orchestrem, Lyonským národním orchestrem, Moskevským státním symfonickým orchestrem, Ruským národním orchestrem, OBC Barcelona, La Verdi Milano, Santa Cecilia Roma, 21CO a dalšími.

S Bruselskou filharmonií nahrál původní hudbu Ludovica Bource k filmu Umělec oceněnému pěti Oscary, sedmi cenami BAFTA, třemi Zlatými glóby a šesti Césary, přičemž mezi oceněnými byly vždy i Bourceho původní skladby. V současnosti probíhá turné tohoto filmu promítaného s živým orchestrem dirigovaným Ernstem van Tielem.

Ernst van Tiel jako specialista na filmové koncerty s živým orchestrem diriguje většinu z předních děl včetně například Star Wars, Harry Pottera nebo Vertigo.

 

 

Doplňující informace

 

Slevy ZTP nebo jiné nejsou poskytovány.

 

Pořadatel

SURE ENTERTAINMENT Sp.z.o.o