Hvězdná hudba Hollywoodu

18.04.23 (Út) v 18:30

Composers Summit 2023

Dvě hollywoodské hvězdy a oceňovaní tvůrci filmové hudby Harry Gregson-Williams a Mychael Danna v Praze osobně představí svá nejslavnější hudební díla v jedinečné kompozici. Aktuálně nejžádanější skladatele Hollywoodu doprovodí Český národní symfonický orchestr. 

Ikonické skladby budou doplněny filmovou projekcí, která byla připravena pouze pro toto mimořádné setkání. V průběhu večera zazní oblíbené melodie z kultovních filmů Shrek, Letopisy Narnie, Pí a jeho život, Deník Bridget Jonesové a řady dalších.

Harry Gregson-Williams britský skladatel, dirigent a hudební producent je jedním z nejvyhledávanějších a nejplodnějších skladatelů Hollywoodu. Za hudbu k oskarovému Shrekovi získal nominaci na prestižní cenu BAFTA. Nominován byl i na Zlatý glóbus a cenu Grammy a to za hudbu k filmu Andrewa Adamsona Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň. Do rozmanitého seznamu jeho filmových a televizních titulů řadíme například Klan Gucci, X-Men Origins: Wolverine, Mulan, Marťan, The Equalizer, Království nebeské nebo videohru Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots. 
Mychael Danna světově uznávaný a oceňovaný hollywoodský hudební skladatel, který je známý především pro své originální mísení orchestrální a elektronické hudby. V roce 2013 obdržel Oscara a Zlatý glóbus za hudbu k filmu Pí a jeho život i cenu Emmy za minisérii World Without End. Mezi jeho stěžejní dílo patří například hudba filmům Moneyball, Little Miss Sunshine, Addamsova rodina, 500 dní se Summer či k sérii New Amsterdam. 

 

Pořadatel: Soundsgate

https://www.composers.cz/