Hvězdy hollywoodské hudby na jednom pódiu

14.04.23 (Pá) v 18:30

Composers Summit 2023

Hvězdy hollywoodské hudby na jednom pódiu

Zahajovací koncert mezinárodního Composers Summit Prague 2023 představí na jednom pódiu nejvěhlasnější skladatele filmové hudby v Hollywoodu. 

Hvězdní hosté v Praze osobně uvedou a oddirigují svá nejslavnější díla z filmové a seriálové tvorby v podání Českého národního symfonického orchestru.

Těšit se můžete věhlasné oceňované tvůrce jako je dvorní orchestrátor Johna Williamse Conrad Pope, mezi jehož díla patří Harry Potter a Relikvie smrti, Star Wars, Doba ledová, Indiana Jones, Matrix nebo Hobit. Autor hudby k filmům Noční můra v Elm Street nebo Spider-Man 3 Christopher Young, který je držitelem prestižní ceny BMI TV awards - Richard Kirk Award a byl mnohokrát nominován na Zlaté glóby nebo Emmy. Představí se také přední postava britského filmového zvuku Chris Egan, mezi jehož nejslavnější počiny patří Hellboy, Fantastická zvířata a kde je najít či ShazamNan Schwartz skladatelka, světově uznávaná orchestrátorka a nositelka Grammy za nejlepší instrumentální aranžmá k písni Here’s That Rainy Day od soulové legendy Natalie Cole, během své kariéry byla několikrát nominována na cenu Grammy i Emmy.  

Elia Cmíral český hudební skladatel působící v Hollywoodu, mezi jeho stěžejní dílo patří hudba k filmu Ronin či Habermannův mlýn. Legenda britské pohádkové hudby Paul K. Joyce, který složil melodii k nesmrtelnému seriálu Bořek stavitel či filmu Sněhová královna. Špičkový polský skladatel filmové hudby Antoni Komasa Lazarkiewicz, autor hudby k oceňovanému filmu Šarlatán

Harry Gregson-Williams britský skladatel, dirigent a hudební producent je jedním z nejvyhledávanějších a nejplodnějších skladatelů Hollywoodu. Za hudbu k oskarovému Shrekovi získal nominaci na prestižní cenu BAFTA. Nominován byl i na Zlatý glóbus a cenu Grammy a to za hudbu k filmu Andrewa Adamsona Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň. Do rozmanitého seznamu jeho děl řadíme například Klan Gucci, X-Men Origins: Wolverine, Mulan, Marťan, nebo Království nebeské

Mychael Danna světově uznávaný a oceňovaný hollywoodský hudební skladatel, který je známý především pro své originální mísení orchestrální a elektronické hudby. V roce 2013 obdržel Oscara a Zlatý glóbus za hudbu k filmu Pí a jeho život i cenu Emmy za minisérii World Without End. Mezi jeho stěžejní díla patří například hudba filmům Moneyball, Little Miss Sunshine, Addamsova rodina, 500 dní se Summer či k sérii New Amsterdam. 

 

Pořadatel: Soundsgate

https://www.composers.cz/