Masters of Classics

10.06.24 (Po) v 20:00

S ohledem na produkčně technické důvody se koncert The Gaming Music Live Vol. 2 překládá na nový termín a místo, a to 21.11.2024 do Dvořákovy síně Rudolfina. Mrzí nás případné komplikace, které změna mohla způsobit, jsme ale rádi, že i v novém termínu dovedeme nabídnout 100% a o nic neochuzený program a plnohodnotný audiovizuální zážitek.

Děkujeme za pochopení.

Bohemian Music Agency s.r.o.

 

Smetanova síň Obecního domu v Praze nabídne 10. 6. 2024 ve 20:00 příležitost vychutnat si hudební skvosty z díla Mozarta, Pachelbela, Dvořáka, Smetany, Vivaldiho a dalších mistrů klasiky v podání slavného Bohemian Symphony Orchestra Prague. Jako sólistky se v rámci koncertu Masters of Classics publiku představí členka České filharmonie Marie Dvorská a zahraničně uznávaná pěvkyně Noema Erba.

 

Milovníci klasiky se v prostorách nejprestižnějšího českého sálu mohou těšit na výběr toho nejlepšího, co tato hudba nabízí. Šéfdirigent a zakladatel proslulého Bohemian Symphony Orchestra Prague Martin Šanda sestavil program koncertu tak, aby se svým orchestrem mohl publiku v sále předat intenzivní zážitek plný energie a emocí. Navíc hudba, kterou zvolil, je dobře známá nejen milovníkům klasiky. „Díky filmům ale také třeba reklamám se tato díla světoznámých skladatelů v průběhu let dostala doslova do běžného života a našli si k ní cestu i ti, kteří jinak vážný žánr cíleně nevyhledávají,“ říká muž, který dokazuje, že klasická hudba má sílu zasáhnout skutečně široké publikum.

 

Zazní například Mozartova Malá noční hudba, Dvořákův slavný Valčík číslo 4 op.54, či Kánon D dur z díla Johanna Pachelbela. Z cyklu Bedřicha Smetany Má vlast nebude chybět symfonická báseň Vltava, Schubertova Ave Maria nebo například Čtvero ročních dob Antonia Vivaldiho. „Konkrétně čtvero ročních dob je typická programní hudba. Podle scénáře, který měl Vivaldi v hlavě, vyjadřuje atributy jednotlivých ročních období, jako je například horko v létě, kdy dobytek upadal žízní nebo příchod bouře. Vystihl to naprosto dokonale,“ popisuje Martin Šanda.

 

Jako sólistky se představí skutečné špičky ve svém oboru. Houslistka Marie Dvorská je členka 1. houslí orchestru České filharmonie a držitelkou řady ocenění v řadě národních a mezinárodních soutěží. Sólově vystupuje u nás i v cizině. Je také například absolventkou mistrovských houslových kurzů u nezapomenutelné Idy Haendel v Izraeli. V Abú Dhabí vedla svou vlastní masterclass v rámci koncertního turné s Českou filharmonií.

 

Sálem zazní rovněž okouzlující hlas Noemy Erby, české operní pěvkyně, která působí převážně na světových jevištích. Koncertovala v Chile, na Filipínách nebo na Taiwanu. Známé jsou jí také italské operní scény.

 

Vstupenky v prodeji na stránkách www.bsop.eu

 

 

Více o BSOP

Od svého založení si orchestr připsal na konto nespočet úspěchů, například několik evropských turné s rockovými legendami kapel Deep Purple, Nazareth, Europe, Alice Cooper, Toto, Survivor, Foreigner, Journey, Bonnie Tyler, Uriah Heep a dalšími. Pochlubit se může také spoluprací na projektech se švédskou kapelou Sabaton, britskou kapelou Kosheen, 2Cellos, slavným španělským operním pěvcem José Carrerasem nebo vokální skupinou The Tenors a Il Volo.

Seznam hvězdných jmen, která měla s pražským orchestrem co do činění, je skutečně obsáhlý. Za zmínku stojí například také houslistka Vanessa Mae, zpěvačka Sarah Brightman či trojnásobný držitel Grammy Michael Bublé. Orchestr má za sebou rovněž řadu klasických koncertů po celé Evropě, vycestoval ale také na turné po Japonsku a Číně. Na české scéně uvádí BSOP mimo jiné řadu abonentních koncertů v Obecním domě v Praze.

Změna programu vyhrazena.